Laskosverhot

Verhoja voi ripustaa monella eri tavoin, mutta laskosverhon luomaa kodikkuutta ei voita mikään. Laskosverho kiinnitetään ikkunan yläosaan ja jos aurinko paistaa liian matalalla voit laskea verhon suojaksi sopivaan korkeuteen. Laskosverho on siis paitsi koristeellinen myös käytännöllinen. Trendikäs laskosverho sopii parhaiten keittiön ikkunaan tai kolmiosaisiin ikkunoihin.

Väri
Materiaali
Koko
Pituus
Näytä suodattimet
  Filters
  X

  Suodattimet

  • Väri
  • Materiaali
  • Koko
  • Pituus
  • Hinta
  Näyttää 4 tuotteet
  Näyttää 4 tuotteet

  LASKOSVERHO – MONIPUOLINEN JA KAUNIS VERHO

  Kun puhutaan erilaisista verhoista, laskosverho unohtuu helposti. Se on sääli, sillä laskosverho on hieno verhomalli, joka on erittäin monipuolinen ja käytännöllinen.

  Laskosverho, tai roll-up-verho, on hyvä vaihtoehto, jos haluat verhon, jonka pituutta pystyt säätelemään. Laskosverhon avulla voit valita, päästätkö kaiken valon sisään vai sääteletkö valon määrää laskemalla verhoa alaspäin. Laskosverhoa pidetään usein niin, että se peittää puolet ikkunasta, ja kangas on tasaista ja joustavaa. Laskosverho muistuttaa ulkonäöltään vähän rullaverhoa, mutta se on usein valmistettu ohuemmasta ja läpikuultavasta kankaasta, joka ei ole yhtä paksua kuin rullaverhoissa. Koska laskosverhon pituutta voi säätää, alaosaan voi jäädä ylimäärä kangasta. Se on usein laskostettu alareunasta, ja joissakin laskosverhoissa laskokset pysyvät paikoillaan sievillä pienillä ruseteilla. Laskosverholla voi täydentää muita verhoja vaihtelun vuoksi. Jos kaikissa kodin huoneissa on tavalliset verhot, voi laskosverhoilla rikkoa kaavaa ja saada vähän kontrastia ja vaihtelua.

  LASKOSVERHOT OVAT TÄYDELLISET KEITTIÖN IKKUNAAN

  Laskosverho ei vie paljon tilaa ja soveltuu sen vuoksi erinomaisesti ikkunaan, jonka ympärillä ei ole vapaata seinäpintaa, esimerkiksi keittiön ikkunaan työtason yläpuolelle. Laskosverho on klassinen valinta keittiöön, mutta se ei tarkoita, etteikö se soveltuisi muihinkin huoneisiin. Laskosverhot ovat erinomainen valinta, jos sinulla esimerkiksi on paljon koristeita olohuoneen ikkunalaudalla etkä halua sivulla olevan verhon peittävän niitä, tai lastenhuoneeseen, jos haluat lisätilaa leikkikaluille lattialla. Se, että ne sopivat niin hyvin keittiöön, voi johtua siitä, että haluamme, että keittiö on helppo tuulettaa. Vaikka ruoan tuoksu keittiössä voi olla hyvinkin arvostettua, on myös tilanteita, joissa sitä ei niinkään kaivata. Ruoankäryä voi tulla paljon, joskus saatamme polttaa ruoan ja savua muodostuu nopeasti, tai haluamme vain tuulettaa isomman ruoanlaiton jälkeen. Laskosverho on sellaisissa tilanteissa kätevä, koska se ei peitä ikkunaa niin paljon ja ikkuna on helppo avata ja saada sisään raikasta ilmaa.

  VALITSE OIKEA LASKOSVERHO

  Laskosverhot soveltuvat moniin erilaisiin ikkunoihin, ja erityisesti leveisiin, ei niin pitkänomaisiin ikkunoihin, esimerkiksi kolmiosaiseen ikkunaan. Kun valitset laskosverhoa, on tärkeää, että ensin mittaat, minkäkokoiseen ikkunaan verho tulee, jotta löydät oikean kokoisen verhon. On tärkeää valita verho, joka on hieman pienempi kuin ikkunan koko, jotta se mahtuu ikkunalle. Oikean kokoinen laskosverho on oikeassa suhteessa ikkunaan, ja silloin kokonaisuus on paremman näköinen. Laskosverhoja on paljon erilaisia ja erikokoisia, joten löydät helposti sellaisen, joka sopii kotisi ikkunoihin. Löydät valikoimastamme esimerkiksi laskosverhoja koossa 160x90 cm ja pienempiä koossa 100x90 cm monien eri kokojen joukosta.

  Kun valitset laskosverhoa, voit valita eri materiaaleista ja väreistä riippuen siitä, minkä tunnelman haluat ikkunaasi. Jos haluat ikkunan, joka vetää huomion puoleensa, voit valita värillisen tai kuviollisen roll-up-verhon, tai jos haluat, että muut asiat pääsevät enemmän esille, voit valita neutraalimman laskosverhon. Värin valinnassa on myös tärkeää huomioida se, miten haluat laskosverhosi toimivan. Tumma laskosverho voi pimentää jonkin verran, koska päivänvalo ei pääse tumman kankaan läpi niin helposti, kun taas vaalea laskosverho päästää valoa läpi pehmeänä hehkuna.

  Valon sisääntuloon vaikuttaa myös verhojen pituus, mutta laskosverhossa on hienoa se, että verhon pituutta voi suhteellisen helposti säätää, lyhentää tai pidentää. Jos sinulla esimerkiksi on keittiössä ikkuna työtason edessä, voit ruokaa laittaessasi laskea verhon, ettei auringonvalo häikäise sinua, ja illalla halutessasi esimerkiksi ihailla auringonlaskua voit nostaa sen taas ylös. Laskosverhon suuri etu on se, että sen pituutta voi säätää. Valitse laskosverho, joka korostaa ikkunaa ja tekee siitä kotisi tyylikkään yksityiskohdan.

  LASKOSVERHOT SOVELTUVAT MONEEN

  Vaikka laskosverho ei ole pimentävä, estää se kuitenkin voimakkaan auringonvalon sisäänpääsyä. Laskosverho ei pimennä koko huonetta, vaan päästää valoa sisään pehmeästi riippuen siitä, miten paksu se on. On mukavaa, kun et halua pimentää koko huonetta, mutta voit katsoa suosikkisarjaasi ilman, että aurinko häikäisee sinua tai että valo heijastuu televisiosta. Laskosverho on todella hyvä silloin, kun haluat välttyä kirkkaalta auringonvalolta, mutta et kuitenkaan halua pimentää huonetta.

  Laskosverhossa on myös se etu, että se antaa näkösuojan. Se on kätevää riippumatta siitä, asutko kerrostaloasunnossa vai omakotitalossa. Ehkä asut alueella, jossa on paljon naapureita tai asuntosi on maan tasalla tai vastassa on toisen talon ikkunat? Silloin näköeste voi olla mukava. Jos kylpyhuoneesi ikkuna on tavallista lasia, laskosverho voi olla kätevä ratkaisu, koska se peittää ikkunan lähes kokonaan, mutta sen saa silti nostettua helposti ylös.