Kuinka ripustaa taulut tyylikkäästi

On olemassa monia eri tapoja ripustaa tauluja. Varsinkaan yksittäistä taulua ei ole lainkaan vaikea ripustaa. Useampien maalausten sijoittelu samalle seinälle on kuitenkin monimutkaisempaa, sillä silloin asettelua täytyy ajatella hieman tarkemmin. Tässä tekstissä olemme nostaneet esiin yleisimpiä tapoja ripustaa maalaus seinälle yksinkertaisin menetelmin. Lue vinkkejä valokuvien ja taulujen ripustamiseen.

Viisi perussääntöä, jotka kaikkien tulisi tietää:

  • Muotokuvat tulisi kääntää toisiaan kohden. Silloin asettelu ei näytä siltä kuin kuvien henkilöt kääntäisivät selkänsä toisilleen.
  • On tyylikkäämpää ripustaa suuri taulu hieman ylemmäs. Vaihtoehtoisesti sen voi sijoittaa keskelle, jos useampi taulu on aseteltu vaakasuoraan.
  • Tummat taulut tulisi ripustaa valoisaan paikkaan.
  • Pidä tauluja ripustaessa sama etäisyys. Viisi senttimetriä suurempien taulujen välillä ja 2,5 senttimetriä pienempien taulujen välillä ovat suositeltuja mittoja.
  • Hanki yhteensopivat kehykset. Niiden ei tarvitse olla identtiset, mutta varmista, että ne ovat samaa tyyliä.

Hyödynnä linjoja
Toinen hyvä asia muistaa on maalausten suoraan ripustaminen. Rivi voidaan asetella monella eri tavalla. Jos maalauksia on useita erikokoisia, voit esimerkiksi käyttää keskiviivaa. Keskiviiva tarkoittaa sitä, että ripustaa maalauksia seinään hieman yli keskipisteen ja että kaikkien maalausten keskusta on samalla linjalla.

Taulujen sijoittaminen keskiviivaa käyttämällä
Taulujen sijoittaminen keskiviivaa käyttämällä

Voit myös käyttää yläreunan linjaa. Tämä menetelmä on erittäin hyödyllinen, jos sinulla on esimerkiksi erimuotoisia kehyksiä tai kuvat ovat hyvin eriaiheisia. Yläreunan linjan hyödyntäminen on melko epätavallinen menetelmä, mutta se antaa hyvän vaikutelman varsinkin, jos kuvia on paljon. Jos valitset variaatioita, kannattaa maalaukset ripustaa hieman korkeammalle seinälle.


Yläreunan linjan hyödyntäminen

Toinen tapa on käyttää alareunan viivaa tai perustasoa, kuten sitä yleensä kutsutaan. Tätä menetelmää käytetään usein ripustettaessa suuria tauluja. Riippuen seinän korkeudesta ja taulujen suuruudesta, voit asettaa perustason 80 cm ja 140 cm välille lattiasta katsottuna. Tällä menetelmällä voit myös hyödyntää tyylikästä taululistaa.

Taulujen asettaminen peruslinjaan
Taulujen asettaminen peruslinjaan

Kuvaseinä
Kuvaseinää luodessa on valittavana kaksi eri menetelmää. Yleisen tavan mukaisesti voi pitää ulkolinjat suorina, tai sitten asetella tauluja vapaammin, mutta silti tasaisesti ja suorat viivat taulujen väliin jättäen. Yleinen suunnittelu on hieman helpompi tapa ja siinä voi käyttää erimuotoisia kehyksiä. Jos valitset vapaan suunnittelun, kehysten samanlainen muoto voi auttaa sommittelussa. Vihje: Kuvaseinää luodessasi laita kehykset ensin lattialle, jotta voit suunnitella sopivan muodon.


Samankaltainen asettelu sekä vapaa asettelu

Kodillesi ja valokuvillesi parhaiten sopiva menetelmä on sinun päätettävissäsi. Hyvä neuvo on levittää kehykset pöydälle tai lattialle ennen seinälle asentamista. Siten voit kokeilla erilaisia sommitteluvaihtoehtoja ennen kiinnittämistä.

Onnea matkaan!