Ladataan, ole hyv ja odota...
Yli 69.9 :n ostokset ilman toimituskuluja (6.90 ) Toimitus 2-4 päivää 90 päivän palautusoikeus 075-325 11 78 info@bga.fi

-25% alennus paspartuureista »

Näin valitset sopivat valokuvakehykset


Valokuvakehysten valinta on todella hauskaa, mutta välillä myös hieman haastavaa. Raamien etsinnässä kannattaa muistaa viisi perussääntöä:

1. Kehysten tulee sopia muuhun sisustukseen huoneessa.
2. Kehyksen tulee täydentää valokuvaa.
3. Sanonta "less is more" kannattaa pitää mielessä valintaa tehdessä.
4. Tärkeiden tapahtumien kuville on oltava kunnolliset kehykset.
5. Taiteellisiin valokuviin voi laittaa myös erikoisemmat kehykset.

Kuinka värejä yhdistellään?
Valokuvakehysten värien tulisi istua sekä sisustukseen että valokuvan aiheeseen, mutta tärkeintä on, että ne sopivat yhteen muun sisustuksen kanssa. Jos kotisi on sisustettu maanläheisin värein ja sävyin, ovat puukehykset tai ruskeat kehykset muusta materiaalista parhaat. Jos taas kotisi on musta-valkoinen, ovat valkoiset kehykset tyylikkäät, mutta jopa hopean väriset raamit voivat toimia.

Hopean väriset kehykset voivat olla tyylikkäät myös harmaan sävyiseen sisustukseen. Jos kotisi on värikäs, kannattaa panostaa myös värillisiin kehyksiin. Yhtä väriä ei kuitenkaan saa olla liikaa, joten värin vastapainoksi on valkoinen paspatuuri tyylikäs valinta. Useita eri värejäkin voi käyttää, mutta silloin sävyjen tulisi sopia yhteen. Pastellinvihreä sopii esimerkiksi hyvin yhteen muiden pastellisävyjen kanssa, kun taas maanläheiset värit sopivat ruskeaan ja beigeen.

Gysinge-malli

Vastavärit 
Kehysten värien sisustukseen sovittamisen sijaan voit myös valita käyttää vastavärejä. Vastavärin avulla voit joko vaimentaa tai vahvistaa kuvan aihetta. Tummansininen on esimerkiksi väri, joka korostaa oranssia. Muita vastavärejä ovat esimerkiksi violetti-keltainen ja punainen-vihreä. On hyvä tarkistaa, millä vastaväreillä on vaimentava ja millä vahvistava vaikutus, kun valitset kehyksiä. Katso vinkkejä aivan tavallisesta väriympyrästä – siinä yleensä vastavärit ovat vastakkain.

Less is more

Saattaa olla hienoa valita huomiota herättävä kehys, joka vetää kaikkien katseet puoleensa, mutta kannattaa muistaa että usein vähemmän on enemmän. Kehysten tulisi toimia yhtenäisenä kokonaisuutena muun sisustuksen kanssa, ei varastaa huomiota. Yksinkertainen, tyylipuhdas kehys antaa kuvan aiheelle mahdollisuuden olla huomion keskipisteenä, mikä kuitenkin on tärkeintä.

Kuitenkaan ei kannata koskaan sulkea ulos vaihtoehtoa ylellisemmästä kehyksestä. Tärkeämpien kuvien, kuten esimerkiksi hääkuvien, kohdalla saattaa olla oikeutettua valita ylellisemmät kehykset. Tällaiset valokuvat kannattaa muutoinkin säilyttää huolella, että ne pysyvät ehjinä ja hyvinä pitkään. Kehysten tulee siksi olla korkealaatuiset. Kehystämössämme autamme sinua tekemällä kehykset tarvitsemaasi mittaan.

Gysinge som är en av våra mest populära måttbeställda ramar

Nytt 1 - 60 / 5759 tuotetta