Taulujen kiinnittäminen betoniseinälle

Taulujen kiinnittäminen betoniseinälle ei ole aina helppoa. Olemme keränneet tähän parhaat vinkkimme, mitä tulee huomioida taulujen kiinnittämisessä.

Mitä minun tulee käyttää taulujen kiinnittämiseen betoniseinälle?

Oletko kiinnittämässä tauluja betoniseinälle?
Tässä on muutamia vinkkejä siihen, mitä tulee huomioida jotta saat taulut kiinnitettyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Myymme useita erilaisia ripustusratkaisuja betoniseiniin – meiltä löydät taulukoukkuja, itsekiinnittyviä nauloja sekä ruuveja/tulppia. Ripustamasi taulun painosta riippuen voit valita eri vaihtoehdoistamme itsellesi sopivimman. Suosittelemme käyttämään ruuvia ja tulppaa raskaammille tauluille ja itsekiinnittyvää naulaa tai taulukoukkua kevyemmille.

Mitä minun tulee huomioida taulun kiinnittämisessä?

Varmista, että sinulla on kotona kaikki tarvittava taulun kiinnitykseen, se helpottaa projektin aloittamista. Mittaa taululle suunniteltu seinä ja tee pieni merkki seinään lyijykynällä, jotta näet, mihin olet kiinnittämässä taulua. Suosittelemme käyttämään myös vatupassia, jotta varmistut siitä, että taulut roikkuvat tyylikkäästi ja suoraan!

Taulujen kiinnittäminen taulukoukulla betoniseinälle

Taulukoukku on seinälle kiinnitettävä muovinen koukku. Taulukoukkuja on saatavana monessa eri koossa. Tämä on käytännöllinen tapa kiinnittää kevyempiä tauluja, jolloin sinun ei tarvitse porata betoniseinään ja rei’istä tulee pienempiä. Seinäkoukun kiinnittämiseen tarvitset vain vasaran.

Suosittelemme, että olet varovainen, kun naulaa tappia, jotta et osu itse koukkuun. Jos koukku vahingoittuu, on olemassa riski, että tappi irtoaa koukusta tai seinästä tai että koukku menettää kantokykynsä.

Taulukoukku betoniseinälle

Tee näin:

 • Mittaa kohta, johon let kiinnittämässä koukkua.
 • Esinaulaa tappia hieman, jotta se irtoaa taulukoukun muovista, ennen kuin naulaat sen kiinni betoniseinälle.
 • Pidä taulukoukkua itse koukusta siinä kohdassa, jonka merkitsit seinälle – näin taulun takaosa osuu juuri koukkuun.
 • Naulaa koukku betoniseinään, mutta ole varovainen, että et osu muoviin vasaralla!
 • Tunnustele koukkua perusteellisesti ennen kuin kiinnität siihen taulun.
 • Voit käyttää kahta taulukoukkua ja jakaa taulun painon kahdelle koukulle, jos olet huolissasi, että yksi koukku ei riitä.

Tauluseinäsi

Toinen – mahdollisesti vieläkin kätevämpi vaihtoehto – kevyemmille tauluille on itsekiinnittyvä ripustusratkaisu! Yksi maailman johtavimmista itsekiinnittyvien tuotteiden ja järjestelmäratkaisujen valmistajista on Tesa, joka on kehittänyt superkätevän itsekiinnittyvän naulan. Tämä naula sopii kiinnitettäväksi lähestulkoon kaikenlaisille pinnoille. Suosittelemme kuitenkin kiinnittämään tämän itsekiinnittyvän ripustusratkaisun joko vinyylitapettiin tai muihin hyvin tarttuviin pintoihin (kuten silikoni tai PFTE).

Tesan itsekiinnittyvä naula kestää jopa 2 kilon painon, joten sillä voi ripustaa kehyskoot kokoon 50x70 cm asti. Niin kutsutulla Powerstrips®-teknologialla asentaminen on helppoa, ja lopputuloksena on vakaa ja luotettava ripustus. Ostaessasi nämä naulat meiltä saat mukana asennusohjeet, ja näiden ohjeiden noudattaminen on erittäin tärkeää, jotta lopputuloksena on paras mahdollinen pito.

Tämä ripustusratkaisu ei jätä jälkiä – ominaisuus, josta tulet kiittämään, kun päätät ottaa taulun pois seinältä tai vaihtaa sen paikkaa. Joustavat polymeeriketjut aikaansaavat nauloihin niiden vahvan kiinnittyvyyden. Kun haluat ottaa naulan pois seinästä, vedät vain pienestä liuskasta, jolloin polymeeriketjut vapautuvat siten, että ne muuttavat muotoaan eivätkä kiinnity enää kiinnitysalustaan.

Itsekiinnittyvä naula kaikentyyppisille

Taulujen kiinnittäminen ruuvilla ja tulpalla betoniseinälle

Jos sinulla on hieman painavampia tauluja, joita olet kiinnittämässä betoniseinälle, suosittelemme, että käytät ruuvia ja tulppaa. Sinun tarvitsee porata ja reiästä tulee hieman isompi, mutta näin varmistut siitä, että taulu istuu kunnolla ja vähennät riskiä, että se putoaa alas. Taulun kiinnittämiseksi ruuvilla ja tulpalla tarvitset porakoneen.

Tee näin:

 • Kiinnitä tulpalla tiiliseinäänMittaa kohta, johon olet kiinnittämässä taulua.
 • Kun käytät ruuvia ja tappia, tulee sinun porata reikä seinään, joka vastaa tulpan leveyttä ja pituutta.
 • Poraa sen kokoinen reikä, että ruuvi mahtuu siihen lähes kokonaan.
 • Paina sitten tulppa sisään, auta vasaralla tarvittaessa.
 • Ruuvaa ruuvi seinään porakoneen tai ruuvimeisselin avulla. Ruuvin pitää asettua lähes kokonaan seinään.
 • Voit kiinnittää taulun suoraan ruuviin ja ripustettu taulu ei saa roikkua seinästä poispäin, vaan sen tulee roikkua seinässä kiinni. Jos käytät kiinnittämiseen teräslankaa, lankaa tai vaijeria, saatat joutua lyhentämään sitä, jotta taulu roikkuu lähempänä seinää.