Tietoa paspatuureista

Paspatuurien käyttö kuvia kehystettäessä on nykyään hyvin suosittua. Tämä ei ole mitenkään yllättävää, sillä paspatuureilla on monia etuja. Suurin etu on, että ne saavat kuvasi näyttämään ammattimaisilta ja eleganteilta verrattuna siihen, että asettaisit ne suoraan tavallisiin kehyksiin. Lisäksi paspatuuri estää kuviasi tarttumasta lasiin.

Paspartuurit

Mikä on paspatuuri? 
Paspatuuri on aukkopahvi, jota käytetään yhdessä tavallisen valokuvakehyksen kanssa ja joka kehystää kuvan kauniisti. Paspatuuri antaa kuvalle viimesilauksen ja samalla suojaa sitä, sillä kuva tai taideteos ei ole paspatuuria käytettäessä suorassa kontaktissa lasin kanssa. On tärkeää käyttää pH-neutraalia-paspatuuria, ettei se vahingoita kuvaa.

Mihin paspatuuri sopii? 
Pikemmin voisi kysyä, mihin paspatuuri ei sovi. Paspatuuri sopii nimittäin erinomaisesti käytettäväksi aina, kun haluat kuvallesi hieman ylimääräistä huomiota. Paspatuuri tuo kuvaa enemmän esille ja luo harmoniaa kuvan ja itse kehyksen välille. Mikäli kuvan ja kehyksen värimaailma on samanlainen, kannattaa valita valkoinen paspatuuri korostamaan kuvaa.

Collagepassepartout

 

Soikeat paspartuurit

Paspatuuri sopii sekä ovaalinmuotoisiin, neliskanttisiin ja suorakaiteenmuotoisiin kuviin. Niitä on saatavilla sekä yksittäisille kuville että kuvakollaaseille.

Paspatuurin väri 
Hankkiessasi paspatuuria tulet huomaamaan, että saatavilla on runsaasti eri värivaihtoehtoja. Meiltä löydät kaikki klassisesta valkoisesta ja mustasta aina moderneihin värivaihtoehtoihin kuten punaiseen, siniseen, vihreään, keltaiseen ja vaaleanpunaiseen.

paspartuurit

Suosittelemme valitsemaan värin, joka sopii sekä kuvan, kehyksen ja muun sisustuksen värimaailmaan. Mikäli kodissasi on enimmäkseen valkoista, mustaa ja harmaata, kannattanee myös paspatuurin väriksi valita joko valkoinen, musta tai hopea. Jos kotisi on puolestaan värikäs, voi värikäs paspatuuri olla hyvä valinta. Värikkäät paspatuurit sopivat erinomaisesti myös esimerkiksi lastenhuoneisiin.

Myös valkoinen paspatuuri sopii erinomaisesti värikkääseen kotiin, sillä se erottuu selkeästi ja kehystää kuvan kauniisti. Paspatuurin valintaan ei kuitenkaan ole olemassa mitään sääntöjä - joskus värikäs paspatuuri voi tehdä kauniille kuvalle paremmin oikeutta.

Useimmiten ihmiset valitsevat valkoisia paspatuureja tuodakseen kuvan paremmin esille. Värikkäillä paspatuureilla voit kehystää esimerkiksi diplomeja, vanhoja kirjeitä tms. Mikäli kuva on hyvin vaalea, voi värillinen paspatuuri olla näyttävämpi ratkaisu.

 

Kuinka valita paspatuurin koko?
Paspatuurin koko on makuasia. Tavallisin paspatuurin leveys on 4-6 cm, joka sopii erinomaisesti käytettäväksi useimmissa tapauksissa ja luo hyvän vaikutelman. Toki paspatuuriksi voi valita kapeamman tai leveämmänkin mallin - kuten sanottu, kyseessä on makuasia.

paspartuurit

paspartuurit

Mikäli kehys on huomattavan suuri kuvaan nähden, kannattaa valita tavallista leveämpi, valkoinen paspatuuri kiinnittämään huomion kuvaan. Mikäli kuva on aavistuksen liian pieni kehykseen, voi ylimääräisen tilan täyttää ohuella paspatuurilla.

Meiltä saat myös paspatuureja mittatilaustyönä, jolloin voit itse valita paspatuurin värin sekä sisä- ja ulkomitat.