Erilaiset taululasit - mikä niistä kannattaa valita?

Float-lasi, heijastamaton lasi ja pleksilasi – mitä eroa niillä oikeastaan on? Ja millaisia ominaisuuksia erilaisilla laseilla on? Otamme selvää!

Kehyslasi pitää sisällään useita käytännön ominaisuuksia. Ensinnäkin kehyslasi pitää kuvan paikallaan kehyksessä, minkä lisäksi se myös auttaa säilyttämään kuvan sileänä ja upeana. Lasi myös suojaa kuvaa ulkoisilta vaikutteilta, kuten esimerkiksi kosteudelta, lialta ja varomattomalta käsittelyltä. Jotkut taululasit myös suojaavat kuvaa UV-valolta, jolloin aihe ei pääse haalistumaan ajan saatossa.

Erilaisia taululaseja

Float-lasi – hyvät valo-ominaisuudet ja 40-45 % UV-suoja

Float-lasi on kehyslasi, jolla on hieman paremmat valo-ominaisuudet ja tasaisempi pinta kuin tavallisella lasilla. Float-lasi on saanut nimensä sen valmistusmenetelmän mukaan. Tässä menetelmässä sulatettu lasimassa kelluu sulan tinan päällä, mikä aikaansaa lasiin hienon, tasaisen pinnan. Lisäksi meidän flat-laseissamme on 40-45 %:n UV-suoja.

Pleksilasi – kevyt ja rikkoutumaton

Pleksilasi valmistetaan akryylimuovista. Pleksilasin etuina on se, että se on tavallista lasia kestävämpi sekä se, että se painaa vähemmän. Tästä syystä pleksilasi voi olla sopivin valinta esimerkiksi lastenhuoneeseen tai muuhun huoneeseen, jonne halutaan valita kestävämpi vaihtoehto. Lisäksi pleksilasi voi olla hyvä vaihtoehto, kun kyseessä ovat suurikokoisten kuva-aiheiden kehykset, ja kun kehysten paino halutaan saada mahdollisimman pieneksi.

Heijastamaton lasi – vähemmän heijastuksia ja suojaa UV-valolta

Heijastamaton lasi on kehyslasi, joka on käsitelty vaimentamaan esimerkiksi valaisinten tai sisälle huoneeseen tulvivan päivänvalon aikaansaamia heijastuksia. Tällainen lasi aikaansaa sen, ettei kehystettävä kuva pääse katoamaan heijastusten taakse, vaan pysyy sen sijaan näkyvissä selkeästi, aivan kuin sen edessä ei olisi lainkaan lasia. Heijastamaton lasi tarjoaa usein myös jopa 70 % UV-suojan.

Heijastamaton lasi maksaa hieman enemmän, mutta se on erittäin suosittu vaihtoehto. Jollet halua hankkia kaikkiin kehyksiisi heijastamatonta lasia, suosittelemme valitsemaan sellaisen niihin kehystettäviin kuviin, joiden sijaintipaikkaan pääsee luultavimmin reilusti heijastuksia. Voit myös valita heijastamattoman lasin suosikkikuviisi, joita haluat suojata kunnolla ja/tai joiden haluat olevan aina selkeästi näkyvillä.

Vertailua kuvina – tavallinen lasi vs. heijastamaton lasi

Vasemmalla näkyy kehys tavallisella lasilla ja oikealla puolestaan kehys heijastamattomalla lasilla. Näiden kahden lasin välinen ero on suurempi luonnossa, mutta jo näistä kuvista näkee, kuinka kehystetty kuva näyttää selkeämmältä, kun siinä on heijastamattomalla lasilla varustettu kehys – valoherkästä ympäristöstä huolimatta.

Kaksi mustaa kehystä erilaisilla laseilla – float-lasilla ja heijastamattomalla lasilla

Laaja ja monipuolinen tarjonta

Meiltä löytyy kehykset mittavassa ja monipuolisessa valikoimassa ja saatavilla on kaikkia edellä mainituista taululaseista. Moniin taulusarjoihimme on saatavilla useita erilaisia lasivaihtoehtoja – katso kaikki valikoimamme kehykset täältä!