Erilaisten valokuva-albumien erot

Valokuva-albumi kuvataskuilla, itsekiinnittyvillä albumilehdillä vaiko kenties albumi, johon liimaat kuvat itse? Kaikissa albumityypeissä on omat etunsa ja tästä syystä valokuva-albumin valinta riippuu kokonaan siitä, kumpaa näistä pidät tärkeimpänä: helppoutta vai joustavuutta?

Sitä ei käy kieltäminen, että fyysisessä valokuva-albumissa on jotakin erityistä. Riippumatta siitä, kuinka digitaaliseksi maailma muuttuu, on aina ajaton tunne istuskella kaikessa rauhassa ja selailla kuvia – sekä palata muistoihin. Valokuva-albumin kokoaminen voi viedä jonkin aikaa, mutta se on varmasti hyvin panostettua aikaa, ja jotakin, jota sekä sinä että muut arvostavat.

On hyvin yksilöllistä, kuinka paljon aikaa ja luovuutta omaan valokuva-albumiin haluaa laittaa. Tästä syystä saatavilla on useita erilaisia albumityyppejä, joista valita.

Valokuva-albumi muovitaskuilla

Avoin valokuva-albumi valokuvilla muovitaskuissa

Valokuva-albumi valmiilla kuvataskuilla on epäilemättä kätevin ja nopein vaihtoehto halutessasi luoda omia kertomuksiasi valokuvien avulla. Se vaatii yksinkertaisesti ainoastaan albumin täytön! Useissa tämän tyyppisissä albumeissa on myös tilaa tekstille jokaisen kuvan yhteydessä. Tämän tyyppisen valokuva-albumin varjopuolena on kuitenkin se, että albumi ei jätä paljonkaan tilaa luovuudelle ja joustavuudelle. Kaikkien kuvien on oltava samankokoisia ja ne on asetettava albumiin samalla tavalla (usein vaakasuunnassa).

Valokuva-albumi taskuilla on kaikin puolin täydellinen valinta sinulle, joka arvostat sujuvuutta ja haluat laittaa helppouden joustavuuden edelle. 

Itse liimattava valokuva-albumi

Avoin valokuva-albumi mustilla sivuilla - itse liimattava albumi

Valokuva-albumi, johon liimaat kuvat itse, on täydellinen sinulle, joka haluat käyttää luovuuttasi ja pidät luomisesta. Ehkäpä scrapbookin kokoaminen ja muu puuhailu on sinun juttusi tai haluat yksinkertaisesti pystyä itse päättämään, kuinka kokoat valokuvasi. Tämänkaltaisessa valokuva-albumissa on tyhjät albumilehdet, esimerkiksi mustana tai valkoisena, jotka täytät täsmälleen haluamallasi tavalla. Voit kiinnittää kuvat sivuille joko liimalla tai muilla kiinnitystarvikkeilla.

Valokuva-albumi, johon kuvat liimataan itse, sopii sinulle, jolle luovuus ja joustavuus ovat ensiarvoisia, ja joka olet valmis laittamaan hieman enemmän aikaa valokuva-albumisi kokoamiseen. Vaikka tällaisen albumin kokoaminen ei olekaan yhtä nopeaa kuin kuvataskuilla varustetun albumin täyttäminen, se on siitä huolimatta yksinkertaista.

Itsekiinnittyvä valokuva-albumi

Valokuva-albumi itsekiinnittyvillä sivuilla

Valokuva-albumilla, jossa on itsekiinnittyvät sivut, voit saada parhaat puolet molemmista maailmoista. Se on pohjimmiltaan yhtä helppo täyttää kuin taskuilla varustettu valokuva-albumi, mutta siinä sinulla on enemmän tilaa valokuvien asetteluun haluamallasi tavalla. Jokaisella sivulla on suojakalvo, jonka nostat pois tieltä sijoittaaksesi kuvat sivulle, ja ollessasi valmis lasket vain kalvon kuvien päälle. Tällainen albumi jättää tilaa joustavuudelle, kun voit valita itse kiinnittämiesi kuvien koot ja järjestyksen. Suoraan albumilehdille ei voi kuitenkaan kirjoittaa mitään.

Valokuva-albumi itsekiinnittyvillä sivuilla sopii sinulle, joka kaipaat sekä helppoutta että joustavuutta.

Kierrealbumit

Mustat kierrealbumit - valokuva-albumit kierrealbumin muodossa

Kierrealbumit ovat erittäin käteviä, koska niihin voit valita itse albumiin lisättävien sivujen tyypin. Ehkäpä haluat yhdistää valokuva-albumiisi sekä käteviä valokuvataskuja että tyylikkäitä albumilehtiä, joihin kiinnität valokuvat itse. Kierrealbumi tarjoaa runsain määrin joustavuutta!

Valokuva-albumi, joka toimii yksityiskohtana sisustuksessa: Coffee Table Photo Album

Coffee Table Books -albumit - tyylikkäät valokuva-albumit olohuoneen sisustukseen

Valokuva-albumin ensisijainen tarkoitus voi olla kerätä, järjestää ja saada helposti saataville rakastetut valokuvamuistot. Mutta yksi näistä ei suinkaan sulje pois toista, ja nykyisin saatavilla on valokuva-albumeja, jotka ovat yhtä tyylikkäitä ja trendikkäitä kuin Coffee Table Book -kirjat; me kutsumme tällaista albumia nimellä Coffee Table Photo Album. Näissä albumeissa on useimmiten tyylikäs, kotelomainen muotoilu, joka luo eksklusiivisen tunnun albumia avattaessa. Coffee Table Photo Album tarjoaa paitsi kätevän tavan järjestää valokuvasi, myös tyylikkään ja trendikkään yksityiskohdan sisustukseen!

Valokuva-albumi netistä

Laajasta valokuva-albumien valikoimastamme löydät kaikki näistä albumityypeistä useissa eri ilmeissä. Lisäksi käytettävissäsi on sivustoltamme löytyvä Albumivalitsija, jonka avulla navigoit helposti valiten hakuusi käteviä suodatusvaihtoehtoja. Osta valokuva-albumisi netistä jo tänään!