Eteisen sisustaminen – vinkkejä ja inspiraatiota!

Eteinen on ensimmäinen paikka, johon kotona saavutaan. Tämä pätee sekä sinun että vieraidesi kohdalla. Toisin sanoen kyseessä on erittäin tärkeä tila. Tästä löydät 8 vinkkiä siihen, kuinka voit tehdä eteisestä käytännöllisen ja tilavan lisäksi myös tyylikkään ja tervetulleeksi toivottavan.

Eteisen sisustaminen – vinkki #1: Optimoi säilytystilat

Kaikki tietävät, kuinka helposti eteinen voi olla sotkuinen, etenkin suuremmassa kotitaloudessa, jossa on lapsia. Tästä syystä reilut säilytystilat ovat kaiken A ja O, mitä tulee eteisen sisustukseen. Kenkähylly voi tuskin olla liian suuri, kuten myöskään ripustuskoukkujen määrä. Pienemmässä tilassa, kuten eteisessä, on kuitenkin nähtävä hieman vaivaa säilytystilojen optimoimiseksi. Haasteet ja olosuhteet riippuvat täysin siitä, miten tila on suunniteltu ja keitä kotitaloudessa asuu, joten sinun on mietittävä, mitä juuri omassa eteisessäsi tarvitaan. Jos eteisesi on todella kapea, saatat joutua käyttämään huonekorkeutta esimerkiksi asettamalla eteiseen korkean kenkäkaapin pitkän kenkähyllyn sijaan. Varmista, että kaikki tarvittava mahtuu erilaisiin säilytystiloihin – ja että tilaa löytyy hieman myös muulle. Laatikot, korit, koukut, hyllyt, lipastot ja kaapit – näillä voit maksimoida eri pintojen säilytysratkaisut!

Eteisen sisustus - istuinpenkki säilytystilalla ja valkoinen lipasto

Eteisen sisustaminen – vinkki #2: Valitse eteiseen oikeanlainen valaistus

Eteinen vaatii hyvän ja toimivan valaistuksen niihin pimeisiin talviaamuihin, kun sinun on saatava itsesi ja muut perheenjäsenet liikkeelle kohti päivän velvoitteita. Mutta tarvitset myös tunnelmavalaistuksen kaikkiin muihin tilanteisiin, joissa haluat vain luoda luokseen kutsuvan tunnelman. Sijoita tyylikkäitä pöytävalaisimia esimerkiksi lipaston tai senkin päälle; lamppuja, jotka luovat ympärilleen lämmintä ja tunnelmallista hehkua. Jos eteisessäsi ei ole sopivia sijoituspaikkoja pöytävalaisimille, niiden sijaan voit harkita viihtyisän valaisun tarjoavaa lattiavalaisinta.

Eteisen sisustus - valkoinen lipasto valkoista tiiliseinää vasten

Eteisen sisustaminen – vinkki #3: Luo tilan tuntua ja toimivuutta peilien avulla

Peili eteisessä on melkeinpä yhtä tärkeä kuin sänky makuuhuoneessa. Eteisen peilillä on käytännön tarkoitus, sillä sen avulla voit tarkastella viimeistä kertaa vaatteiden sopivuutta tai kampauksen ulkonäköä ennen kotoa lähtemistä. Peili luo myös tilavuuden tuntua tilaan, joka yleensä tarvitsee juuri sitä. Kokovartalopeilit ovat yleisiä valintoja eteisiin, ja viime aikoina olemme myös nähneet eteisissä yhä enemmän pyöreitä peilejä.

Sisustus eteisessä - pyöreät seinäpeilit

Eteisen sisustaminen – vinkki #4: Siivoa eteinen ennen jokaista uutta sesonkia 

Lämpimät untuvatakit ja muut talvivaatteet vievät paljon tilaa, eikä ole mitään syytä säilyttää niitä eteisessä kesäkaudella. Samoin ei ole myöskään merkittävää syytä säilyttää sandaaleja, kevätkenkiä ja farkkutakkeja eteisessä talvisaikaan. Tästä syystä suosittelemme, että siivoat eteisen viemällä sieltä pois kaikki, mitä et tarvitse meneillään olevana vuodenaikana. Vie tarpeettomat vaatteet ja kengät suurempaan vaatehuoneeseen, tai jos sellaista ei ole, pakkaa ne laatikoihin, jotka sijoitat suhteellisen helposti saataville varastotilaan.

Eteisen sisustus - hattuhylly ja metalliset koukut, suorakulmainen peili ja harmaa valaisin

Eteisen sisustaminen – vinkki #5: Järjestä istumapaikkoja

Istumaan pääseminen kenkiä pukiessa tai riisuessa voi olla erittäin arvostettua, etenkin iäkkäämmille. Istuin luo myös miellyttävän ja kodikkaan tunnelman eteiseen. Jotkut yhdistävät säilytystilan ja istuimen hankkimalla eteiseen istuinpenkin, jolloin saadaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Toiset taas asettavat eteiseen yksinkertaisen jakkaran, tuolin tai rahin.

Eteisen sisustus - istuinpenkki säilytystilalla, musta tuoli ja tauluja

Eteisen sisustaminen – vinkki #6: Järjestä säilytyspaikka pienesineille

Kuten eteinen itse, useimmat meistä luultavasti tietävät, että myös eteisen lipasto voi olla hyvin sotkuinen. Pienet esineet, kuten avaimet, aurinkolasit tai postit, jotka eivät kuulu vaatekoreihin, päätyvät helposti lojumaan sinne tänne. Asettamalla korin tai kulhon esimerkiksi eteisen lipaston päälle saat oman paikan pienesineille. Näin loihdit eteiseesi mukavamman ja vähemmän sotkuisen vaikutelman ja löydät myös tavarasi helpommin.

Eteisen sisustus - puukulho pienesineille, pyöreä peili, pronssinvärinen valaisin

Eteisen sisustaminen – vinkki #7: Lisää tauluja ja julisteita saadaksesi sisustukseen persoonallisen tunnun

Taulut ovat erittäin mukava lisä eteisen sisustukseen. Jos sinulla on tilaa, suuri ja huomiota herättävä juliste on loistovinkki, joka herättää ihastusta heti oven avatessasi! Eteinen on myös erinomainen tila kehyksille, joissa on esimerkiksi perhekuvia tai muita henkilökohtaisia kuvia. Riippumatta siitä, mitä kehykset sisältävät, taulut luovat eteiseen kodikkaamman, persoonallisemman ja kutsuvamman ilmapiirin.

Eteisen sisustus - koirajuliste ja musta juliste kullanvärisillä linjoilla

Eteisen sisustaminen – vinkki #8: Ripusta jännittäviä tapetteja

Yksi trendikäs tapa sisustaa eteistä on ripustaa sen seinälle todella upea tapetti. Tämä voi johtua siitä, että näin pienessä tilassa uskaltaa paremmin revitellä sisustuksen suhteen. Värikäs tai voimakkaasti kuvioitu tapetti on sekä tyylikäs että tehokas elementti eteisessä!

Kukikas tapetti eteisessä, pyöreä peili sävytetyllä lasilla

Löydä eteisen sisustustuotteet valikoimastamme

Valikoimastamme löydät laajan tarjonnan peilejä, joita on tarjolla kaikissa eri muodoissa ja ilmeissä – niin suorakulmaisina, pyöreinä kuin epäsymmetrisinä. Löydät meiltä myös upeat kehykset ja tyylikkäät julisteet eteisesi seinien sisustamiseen.