Kehystä canvastaulu

Kiilakehyksiin pingotettu canvastaulu on useimmiten hyvin kaunis itsestään ja monet ripustavatkin sen seinälle sellaisenaan. Mutta jos haluat, että canvastaulusi näyttää enemmän oikealta taululta voit kehystää sen, kiilakehyksineen kaikkineen.

Kiilakehyksiin pingotettu canvastaulu on tavallisesti muutaman sentin syvyinen ja siksi kehysten valintaa on syytä suunnitella huolella. Läheskään kaikissa kehyksissä on nimittäin tarpeeksi syvä huullos (falssi), johon paksumpi kiilakehys saadaan mahtumaan.

Yksi vaihtoehto on hankkia nk. tilakehys, joka on erityisesti canvastauluille tarkoitettu kehys. Valikoimassamme on useita erisyvyisiä tilakehyksiä, kuten Västerås, jossa huullos on 27 mm, tai Kungsgården, 38 mm huulloksella. Tilakehykset valmistetaan mittatilaustyönä kehystämössämme. Kankaan ja kehyksen väliin jätetään vähän tilaa lisäämällä ylimääräisen sentin ilmoittamaasi taulunmittoihin.

Canvas taulu / Tilakehykset

Canvastaulu ja perinteinen kehys

Mikäli tilakehyksen useimmiten modernimpi ilme ei sovellu kauniin öljy- tai akryylivärimaalauksesi perinteisempään aiheeseen meiltä löydät muitakin vaihtoehtoja. Kehyksemme Högbo on klassinen, kauniisti profiloitu kehys, joka löytyy väreissä kulta, hopea, valkoinen ja musta. Tässä kehyksessä on reilu 27 mm huullos ja siihen voi siis asettaa 20-27 mm paksuinen canvastaulu. Myös kauniissa kultaisessa kehyksessä Örbyhus on 27 mm huullos. Huom! Canvastaulut kehystetään lasittomaan kehykseen, jotta kangas voi hengittää.

Klassiset kultaiset kehykset/ klassinen hopeakehys

Valikoimassamme on useita perinteisiä kehysmalleja, joita pienellä lisävaivalla voi soveltaa myös canvastaulujen kehystämiseen. Käyttämällä Z-rautoja kehys ja taulu kiinnitetään turvallisesti toisiinsa. Tavallisesti näiden kehysten huullos ei ole riittävä canvastaulun asennukseen, mutta ne toimivat silti hyvin, sillä kehyksen taakse joutuva canvastaulun ylimääräinen syvyys jää kehyslistan leveyden ansiosta piiloon. Tarvittaessa voit käyttää listanauloja, joilla voit naulata kiilakehyksen kiinni taulukehykseen. Listanaulat lyödään vinosti kiilakehykseen niin, että naula ulottuu sekä kiilakehyksen, että taulukehyksen läpi.

Täältä löydät muutaman perinteisemmän taulukehyksen:

Birka

Gysinge

Drottningholm

Mora

Arjeplog

Sandarne

Skokloster