Kuva-aiheiden takana: Tapaa muotoilija Tim Hansson

”Taiteeni on yksinkertaisesti pyrkimystä yhdistää urheilu, taide ja design omalla tavallani.”

Tim Hansson asuu Eslövissä, Ruotsissa, vaimonsa, poikansa, koiransa ja pian myös pienen tyttärensä kanssa. Hän työskentelee matkailuyrityksessä ja omistaa lisäksi kaksi yritystä: toinen niistä keskittyy nuorten jalkapalloharjoitteluun Skånessa, kun taas toinen keskittyy graafiseen suunnitteluun. Hän kuvailee itseään jalkapallohulluksi isäksi, jolla on aivan liian paljon energiaa.

Muotoilija Tim Hansson tekee jalkapallotemppuja

Yhdistää urheilun ja designin

Tim on löytänyt oman design-tyylinsä, jossa hän yhdistää kaksi suurta intressiään – urheilun ja designin – ja hän löytää inspiraatiota aivan kaikkialta.

- Taiteeni on yksinkertaisesti pyrkimystä yhdistää urheilu, taide ja design omalla tavallani. Joko saan idean jalkapalloilijan valokuvasta tai löydän inspiraatiota lehdistä, luetteloista ja sosiaalisesta mediasta, ja yritän soveltaa sitä taideteokseen. Sen jälkeen teen kaiken Adobe-ohjelman avulla MacBookissani. Käytän pääasiassa Adobe Illustratoria, hän kertoo.

Zlatan-juliste ja Ronaldo-juliste

Löytämätön kohderyhmä

Se, että Tim alkoi suunnitella julisteita, oli enimmäkseen sattumaa, eikä hänellä ollut siitä suuria suunnitelmia. Mutta sitten hänen taiteensa alkoikin saada yllättävän suurta arvostusta.

- Aloin tehdä julisteitani enimmäkseen täyttääkseni niillä tilaa, joka vaimollani, äidilläni ja ystävälläni oli Skånen taidekierroksen aikana, mutta löytämätön kohderyhmä ottikin julisteeni vastaan yllättävän hyvin. Jos läheiseni eivät siis olisi pakottaneet minua, tätä ei olisi tapahtunut, hän selittää.

Sekä koulutettu että itseoppinut

Tim on opiskellut muotoilua, mutta sen lisäksi hän on kehittynyt paljon muotoilijana omaoppisesti.

- Olen koulutettu muotoilija, mutta kiinnostukseni muotoiluun tuli vasta ollessani lukion viimeisellä luokalla. Ennen sitä olin touhunnut nuorena enimmäkseen Photoshopin parissa, kuten monet muutkin. Monet ohjelmistotaidoistani ovat kuitenkin itseopittuja, hän toteaa.

Kun Tim luo taidetta, hän haluaa tehdä sen hiljaisuudessa. Tästä syystä se tapahtuu usein päivän myöhäisinä tunteina, kun kodin ilmapiiri on rauhoittunut.

- Luon suurimman osan teoksistani myöhään illalla, kun poikani on nukahtanut ja ympärilläni on yleensä hiljaista ja rauhallista, hän kertoo.

 

Halutessasi nähdä lisää Timin taidetta voit seurata häntä Instagramissa @timhanssons

Ja täältä löydät julistevalikoimamme Timin kuva-aiheilla!