Kuva-aiheiden takana: tapaa muotoilija Sanny

”Luova taiteen luominen on minulle eräänlaista terapiaa”

Sanny on kotoisin Suomesta ja hän on asunut Ruotsissa noin kuusi vuotta. Nykyään hän asuu Gävlessä miehensä, koiransa ja kahden kaninsa kanssa. Taide ja muotoilu ovat kiinnostaneet Sannya jo teini-iästä lähtien ja vuosien mittaan hän on harjoittanut useita erilaisia taidemuotoja. Viimeisten kuukausien aikana hän on – meidän suureksi onneksemme – harjoittanut myös graafista muotoilua.

Taidesuuntaus: graafinen, seesteinen ja pehmeä

Sannyn tekemä taide muodostuu graafisista kuva-aiheista, joissa on pehmeät linjat ja vaimeat, rauhalliset värit. Aiheet ovat usein naisten inspiroimia ja kokoelmaan kuuluvatkin muun muassa Twiggy ja Frida Kahlo.

Julisteet graafisilla aiheilla

Joitakin Sannyn luomista kuva-aiheista on saatavilla julisteina täällä verkkokaupassamme.

Ajatuksesta valmiiseen työhön

Luomisprosessi voi vaihdella riippuen siitä, onko Sannylla mielessään selkeä idea vai asettaako hän vain kynänsä piirtopöytää vasten ja alkaa luoda.

- Joskus mielessäni on jo valmiiksi tietty ajatus, mutta useimmiten alan vain piirtää viivoja tyhjälle taustalle ja katson, mitä siitä syntyy. Taidetta luodessani kuuntelen aina musiikkia ja 90 % ajasta kuuntelen rauhallista, melankolista musiikkia, hän toteaa.

Kuten monet muutkin taiteilijasielut, myös Sanny tuntee olevansa luovimmillaan myöhään illalla tai yöllä.

- Joskus saatan jo mennä makuulle, ja jollei uni vielä tule, nousen ylös ja alan luoda, hän kertoo.

Muut taidemuodot 

Sanny on ollut jo pidempään kiinnostunut taiteen luomisesta ja graafinen muotoilu ei ole suinkaan ainoa Sannyn harjoittama taidemuoto.

- Luova taiteen luominen on minulle eräänlaista terapiaa. Teini-ikäisenä sekä valokuvasin että myös maalasin paljon akryyliväreillä. Hopeataonta on sekin minulle hyvin mieluinen taidemuoto, ja kotoani löytyy itse asiassa pieni takomo, jossa valmistan hopeakoruja, hän kertoo.

Käytännössä itseopiskelua

Sanny kävi mediapainotteisen lukion. Siellä hän oppi joitakin perusteita työkaluista, joita hän käyttää nykyisin.

- Koulun voi sanoa herättäneen mielenkiintoni, mutta suurimman osan tänä päivänä taitamastani olen oppinut aivan itse, hän toteaa.

 

Jos haluat nähdä enemmän Sannyn taidetta, voit seurata häntä Instagramissa @sanny.ai

Katso kaikki julisteet Sannyn kuva-aiheilla täältä!