Loihdi valoisuutta ja tilavuutta peilien avulla

Siltä, että peilit ovat ajan saatossa muuttuneet puhtaasti toiminnallisista hyötyesineistä kauniiksi sisustusdetaljeiksi, on tuskin kukaan päässyt välttymään. Peilien toiminnot eivät kuitenkaan lopu siihen. Strategisesti sijoitettuna peilit voivat nimittäin luoda kotiisi valoa, tilaa, syvyyttä ja muita koristeellisia vaikutuksia. Uskallamme väittää, että oikealla peilillä – pienen suunnittelun kera – voit luoda taikaa kotiisi!

Peili on todella monitoiminen sisustuselementti. Sen lisäksi, että käytämme sitä päivittäin asujemme tarkastelemiseen, hiustemme laittamiseen tai muuhun peilaamiseen, peili on myös hyvin koristeellinen sisustusdetalji. Peileillä on myös fantastinen ominaisuus muuttaa melkein minkä tahansa pienen tilan. Tässä muutamia mielessä pidettäviä vinkkejä valitessasi sijoituspaikkaa peilille.

Valonheijastukset - luo valoa peililläsi

Anna peilin toimia kaipaamanasi ikkunana! Monet meistä kaipaavat useampia ikkunoita, joista energiaa antava päivänvalo voi virrata huoneeseen. Uuden ikkunan rakentaminen seinään ei ole mitenkään mutkatonta, mutta tiedätkö mikä sen sijaan on? Peilin ripustaminen seinälle. Sijoita peili, mielellään suuremman mallinen, seinälle heijastamaan ikkunaa. Pyydä jotakuta pitelemään peiliä eri paikoissa, jotta ennen sen seinään kiinnittämistä voit tarkastella paikan sopivuutta kauempaa. Jatka täydellisen paikan etsimistä, kunnes löydät juuri sen paikan ja ne valonheijastukset, jotka peilillesi haluat.

Pyöreät peilit - valoa heijastava peili

Sama koskee myös kotisi valonlähteitä. Jos sinulla on valaisin, jonka ilmeestä ja loisteesta pidät erityisen paljon, sijoita peili paikkaan, josta se heijastaa kyseisen valaisimen valoa.

Pyöreät peilit - tyylikkäät valaisimet

Suurenna huonetta – luo tilaa peililläsi

Kapea käytävä tai pieni makuuhuone tuntuu välittömästi suuremmalta ja ilmavammalta peilin avulla. Kyseeseen voi tulla käytännöllinen kokovartalopeili tai esimerkiksi pyöreä peili lipaston päällä.

Makuuhuoneen peili - eteisen peili

Syvyyttä ja tilavuuden tunnetta ei voi saada liikaa, ei edes huoneessa, joka ei ole erityisen ahdas. Valoisa ja ilmava olohuone muuttuu entistä valoisammaksi ja ilmavammaksi strategisesti sijoitetun peilin avulla.

Tuplaa kotisi kauniit sisustusdetaljit

Ajattele, että peilit voivat antaa tuplasti kaikkea sitä, mistä pidät kodissasi erityisen paljon. Jos sinulla on esimerkiksi kukkia, tyylikkäitä valaisimia tai muita upeita, enemmän esille haluamiasi sisustusdetaljeja, aseta seinälle peili heijastamaan näitä asioita.

Pyöreä ruokailutilan peili - munanmuotoinen olohuoneen peili

Ota myös huomioon tämän strategian vastakohta, eli älä sijoita peiliä heijastamaan asioita, joita et halua nähdä enemmän, kuten esimerkiksi sotkuista pintaa.

Katso laaja peilivalikoimamme!