Luo harmoninen koti maanläheisillä sävyillä

Luonnossa tunnemme olomme rauhalliseksi ja harmoniseksi. Usein stressaavasta arjesta johtuen ei olekaan mikään ihme, että juuri luonnonläheinen sisustustyyli on ollut tapetilla jo jonkin aikaa – ja että trendin suosio jatkuu edelleen.

Kotisi tulee olla rauhoittava keitaasi, jossa pääset rentoutumaan ja palautumaan. Maanläheiset sävyt ja luonnonmateriaalit voivat aikaansaada harmonisemman kodin, jossa on lämpimämpi ja viihtyisämpi tunnelma. Tästä syystä jotkut haluavat kauttaaltaan luonnonläheisen sisustuksen, ja toiset taas valitsevat kotinsa muunlaiseen sisustukseen vain muutamia luonnonläheisiä sävyjä ja elementtejä. Tässä muutamia vinkkejä siihen, kuinka luot lämpimän ja luonnonläheisen tunnelman omaan kotiisi.

50 maanläheistä ja luonnollista sävyä

Luonnonläheinen ei suinkaan tarkoita tylsää ja väritöntä. Luonnossa on itse asiassa erityisen paljon värejä, ja ehkä jopa kaikkein kauneimmat värisävyt löytyvät juuri sieltä. Värit, kuten beige, ruskea, hiekka ja harmaa, löytyvät luonnosta useassa eri sävyssä, ja ne näyttävät yhdessä erittäin upeilta. Nämä rauhalliset värit täydentyvät hienosti korostusväreillä, kuten esimerkiksi maanläheiseen väripalettiin kuuluvilla sinisellä, vihreällä, punaisella ja okrankeltaisella.

Julisteet, kehykset, peilit - luonnonläheinen sisustus

Kun kotisi sisustuksen perustana ovat vaimeat, rauhalliset värit, muutosta kaivatessasi voit helposti uusia sisustuksessa pienempiä yksityiskohtia, kuten tekstiilejä, julisteita ja tauluja.

Käytä sisustuksessa luonnonmateriaaleja

Rottinkinen nojatuoli, tamminen valokuvakehys, kivestä valmistettu sisustusdetalji tai pellavatekstiilit ovat esimerkkejä siitä, kuinka voit kutsua palan luontoa kotiisi.

Julisteet ja kehykset - luonnonläheinen sisustus

Jos kiinnität enemmän huomiota kestävyyteen ja tietoiseen kuluttamiseen, voit myös löytää kierrätysmateriaaleista valmistettuja huonekaluja ja sisustusdetaljeja, kuten esimerkiksi suurenmoisen peilin Granada Antiikki, joka on valmistettu kierrätetystä tiikistä:

Peili kierrätysmateriaaleista - kehys kierrätetystä puusta

Täydennä sisustusta julisteilla, joissa on luonnonläheisiä värejä

Uusien julisteiden asettaminen seinille on täydellinen tapa kokeilla uutta sisustustyyliä tai muuttaa kotiasi helpoin keinoin. Valitsemalla julisteisiisi maanläheisiä elementtejä ja värejä luot kotiisi entistä luonnonläheisemmän vaikutelman.

Luonnollisen väriset julisteet - luonnonläheinen sisustus

Luo kontrastia mustan avulla

Mikäli haluat kotisi sisustuksen sisältävän kauttaaltaan luonnonsävyjä, mutta tahdot kuitenkin rikkoa kokonaisuutta jollakin modernilla ja tyylikkäällä, suosittelemme lisäämään sisustukseen muutamia mustia elementtejä. Mustat kehykset tauluissasi tai mustakuvioisissa julisteissasi toimivat tyylikkäänä kontrastina luonnollisille sävyille.

Mustat kehykset - luonnonläheiset julisteet