Motiivien takana: Tapaa muotoilija Gabriella Roberg

”Usein yksi ajatus on minun lähtökohtani, mutta minun kärsimättömyys ja intoni ottaa normaalisti kontrollin prosessista.”

Gabriella Robergin juuret ovat Pohjois-Ruotsissa, missä hän asuu avopuolison ja kahden lapsen kanssa. Hänen taidemotiiveissa on sekä realistisia maalauksia, graafisia muotokuvia ja abstrakteja kuvioita, usein surrealistisilla piirteillä.

- Epäjohdonmukainen surrealismi inspiroi minua, kuten poskiluun muoto ja abstraktinen vapaus. Usein yksi ajatus on minun lähtökohtani, mutta minun kärsimättömyys ja intoni ottaa normaalisti kontrollin prosessista. Tuloksena on yhdistelmä huolellisesti maalattuja teoksia joissa minun ajatukseni ja tunteeni ovat canvas-taululla, hän kertoo.

”Julisteita

Aloitti aikaisin

Gabriella huomasi oman kreatiivisen puolensa aikaisin ja hän kertoo että hän jo silloin ymmärsi että luovuus oli hänen tapansa näyttää tunteensa ja kerätä voimia.

- Jo nuoressa iässä, luovuus oli jonkunlainen tunteiden jätemylly, jossa jauhoin sisintäni kankaalle öljyllä ja akryylillä. Luomiseen sain purata sekä iloa että surua - ja kaikkia eri tunteita siltä välin, hän sanoo. Huomasin että se oli täällä, jossa minun juureni saivat ravintoa, yhdessä minun itseni kanssa, hän kertoo.

Itseopittu taiteilija

Gabriella on oppinut itse. Olemalla utelias ja pelkäämätön, sekä kokeilemalla, niin hän on tänään päätynyt tekniikoihin jotka sopivat hänelle parhaiten.

- Olen itseopittu, mutta olen uteliaasti testannut vuosien aikana eri materiaaleja ja medioita. Tänään maalaan enimmäkseen musteella, grafiitilla ja digitaalisella maalauksella, hän kertoo.

”Graafisia

Taidetta, kylmää kahvia ja karamelleja

Että sitä taiteilijana keskittyy luomiseen ja unohtaa kaiken muun hetkeksi, ei ola varmaan yhtään epätavallista, ja kysymykseen jos Gabriellalla on erityisiä tapoja kun hän luo, niin hän vastaakin:

- Kirjoituspöydällä on aina kuppi kahvia joka usein jäähtyy prosessin aikana, sekä kulho karamelleja.

Jos haluat nähdä lisää Gabriellan taidetta, niin seuraa häntä Instagramissa @gabriellaroberg.art

Näe kaikki julisteet Gabriellan motiiveilla täällä!