Peilin asentaminen betoniseinään – näin se onnistuu!

Peilin asentaminen betoniseinään saattaa tuntua hankalalta ja mahdottomalta tehtävältä, erityisesti jos et ole tehnyt sitä aikaisemmin. Mutta ei hätää, sillä opastamme sinua siinä – vaihe vaiheelta!

Seitsemän vuoden epäonneen tuskin kukaan tietoisesti pyrkii, joten siitä syystä on hyvä varmistua, että peilin tulee asettaneeksi betoniseinälle oikein. Peilit ovat usein melkoisen painavia, minkä vuoksi ne tulee kiinnittää seinään ruuvilla ja propulla, jotka varmistavat turvallisen ripustuksen. Kova betoniseinä vaatii asennukseen iskuporakoneen.

Peilin asentaminen betoniseinään – vaihe vaiheelta

1. Mittaa seinästä paikka, johon peili aiotaan sijoittaa

Peilin sijoituspaikkaa suunnitellessa kiinnitä huomiota toiminnallisuuteen eli toisin sanoen siihen, että peili palvelee parhaiten sille suunnitellussa tarkoituksessa — peilaamisessa. Ota huomioon myös peilin koristeelliset ominaisuudet eli valon ja tilan tunnun luominen tyylikkäällä tavalla. Voit ottaa mielihyvin itsellesi apurin, joka voi pidellä peiliä paikallaan sille suunnitellussa seinän kohdassa. Testatkaa myös eri korkeuksia, jotta saat paremman kokonaiskuvan lopputuloksesta ennen peilin asentamista. Kun optimaalisin sijoituspaikka peilille on löytynyt, mittaa ja merkitse seinään siihen porattavan reiän paikka.

2. Esiporaa reikä

Esiporaa betoniseinään reikä siten, että proppu mahtuu siihen leveytensä ja pituutensa puolesta. Poraa siten, että lähestulkoon koko ruuvi uppoaa reikään.

3. Aseta proppu paikalleen

Paina seuraavaksi proppu poratun reiän sisään. Lopuksi voit käyttää tarvittaessa vasaraa apunasi.

4. Ruuvaa ruuvi paikalleen

Ruuvaa ruuvi reikään, jossa on proppu, käyttämällä apunasi ruuvimeisseliä tai poraa. Varmista, että ruuvi asettuu lähes kokonaan reiän sisään.

5. Varmista peilin asettuminen seinää vasten

Kun ripustat peilin ruuviin, varmista että se asettuu tiivisti seinää vasten ilman, että seinän ja peilin väliin jää rakoa. Mikäli käytät peilin ripustamiseen teräslankaa tai ripustusvaijeria, niitä saattaa joutua lyhentämään, jotta peili pääsee asettumaan tiiviisti seinää vasten.

Voilà – valmista tuli!

Pyöreä peili harmaalla seinällä

Katso ripustustarvikkeiden valikoimamme täältä – ja laaja peilivalikoimamme täältä!