Taulujen ripustaminen kipsilevyseinälle

Tästä löydät meidän vinkkimme taulujen kiinnittämiseksi kipsilevyseinälle.

Mitä minun tulee käyttää taulujen ripustamiseen kipsilevyseinälle?

Oletko ripustamassa tauluja kipsilevyseinälle?
Tässä on muutama vinkki taulujen kiinnittämiseksi parhaalla tavalla.

Meiltä löydät paljon erilaisia kiinnitystarvikkeita kipsilevyseinälle – X-koukkuja sekä erilaisia ruuveja ja niihin kuuluvia tulppia. Kaikki riippuu siitä, kuinka painavaa taulua olet kiinnittämässä. On olemassa paljon erilaisia kipsilevyseiniä ja on vaikea sanoa, mikä kiinnitystapa toimii juuri sinun seinälle ja taululle. Yleisesti voidaan todeta, että X-koukku soveltuu kevyemmille tauluille, kun taas ruuvin ja tulpan käyttäminen on parempi vaihtoehto, jos olet kiinnittämässä painavaa taulua.

Mitä minun tulee huomioida ennen taulun kiinnittämistä?

Varmista, että sinulla on kotona kaikki tarvittava taulun kiinnitykseen, se helpottaa projektin aloittamista. Mittaa taululle suunniteltu seinä ja tee pieni merkki seinään lyijykynällä, jotta näet, mihin olet kiinnittämässä taulua. Suosittelemme käyttämään myös vatupassia, jotta varmistut siitä, että taulut roikkuvat tyylikkäästi ja suoraan!

Taulujen kiinnittäminen kipsilevyseinälle X-koukulla

X-koukku on koukku, jossa on tappi ja se toimii taulujen kiinnittämiseen puu- tai kipsiseinälle. Tämä on tavallinen vaihtoehto taulujen nopeaan kiinnittämiseen esimerkiksi kipsiseinään, johon voi naulata. X-koukkuja on saatavana monessa eri koossa ja ne sopivat usein parhaiten pienille ja kevyille tauluille. X-koukku kestää painoa noin 5 kg.

Tee näin:

  • Mittaa se kohta seinässä, johon olet kiinnittämässä taulua.
  • Mittaa myös se kohta, johon koukku tulee, kun siihen ripustetaan taulu, ei vain sitä kohtaa, jossa tappi on seinässä. Näin varmistut siitä, että taulu tulee juuri haluamallasi paikalle.
  • Naulaa tappi vinosti alaspäin koukun reikään. Naulaamalla sen vinoon annat koukulle parhaan mahdollisen kantovoiman.
  • Ripusta taulu koukkuun!

Taulujen kiinnittäminen naulalla ja tulpalla kipsiseinälle

Jos sinulla on painavia tauluja, joita olet kiinnittämässä kipsiseinälle, suosittelemme käyttämään ruuvia ja tulppaa tai metallilaajenninta. Sinun tarvitsee porata ja reiästä tulee suurempi, mutta taulu pysyy tukevasti ja sen tippumisvaara pienenee. Jos sinulla ei ole porakonetta, voit käyttää itseporautuvaa tulppaa ja ruuvia. Tavallinen ruuvin ja tulpan yhdistelmä kestää painoa noin 15 kg.

Voit kiinnittää taulun suoraan ruuviin ja ripustettu taulu ei saa roikkua seinästä poispäin, vaan sen tulee roikkua seinässä kiinni. Jos käytät kiinnittämiseen teräslankaa, lankaa tai vaijeria, saatat joutua lyhentämään sitä, jotta taulu roikkuu lähempänä seinää.

Tee näin ruuvilla ja tulpalla:

  • Mittaa kohta, johon olet kiinnittämässä taulua.
  • Kun käytät ruuvia ja tulppaa taulun kiinnittämiseksi kipsiseinälle, tarvitsee sinun porata tulpan kokoon sopiva reikä kipsiseinään. Poraa reikä niin, että tulppa mahtuu juuri ja juuri painamalla sisään.
  • Ruuvaa sitten ruuvi porakoneen tai ruuvimeisselin avulla. Ruuvi tulee asettaa melkein kokonaan sisään.

Tee näin, jos käytät itseporautuvaa ruuvia:

  • Mittaa kohta, johon olet kiinnittämässä taulua.
  • Kun käytät itseporautuvaa ruuvia ja tulppaa, sinun ei tarvitse esiporata kipsiseinää. Tämän ratkaisun ideana on se, tulppa kiinnittyy seinään, kun se ruuvataan sisään.
  • Ruuvaa sitten ruuvi tulpan sisään ruuvimeisselillä. Ruuvi tulee asettaa melkein kokonaan tulpan sisään, jotta voit kiinnittää taulun siihen.