Valokuvakehys ja taulunkehys – eroavatko nämä kehykset toisistaan?

Vaikka kuva-aihe on yleensä pääosassa, voi kehys tuoda kuvaan suuren koristeellisen eron. Sen lisäksi, että kehys on käytännöllinen työkalu ripustaa jotakin kaunista seinälle, se voi myös parhaimmillaan täydentää ja parantaa kuva-aihetta. Mutta miten taulunkehys, valokuvakehys ja kuvakehys oikein eroavat toisistaan?

Kehysten avulla voit tyylikkäästi ja elegantisti sisustaa kotisi julisteilla, valokuvilla, kuvilla — tai millä tahansa mieleenpainuvilla tai kauniilla objekteilla (ja riittävän litteillä, jotta ne mahtuvat kehykseen). Monet eri käsitteet voivat kuitenkin joskus olla hämmentäviä, ja jotkut toisinaan kysyvätkin, kuinka valokuvakehykset, taulunkehykset ja kuvakehykset eroavat toisistaan.

Valokuvakehykset ja taulunkehykset — onko niissä eroja?

On tapana sanoa, että "rakkaalla lapsella on monta nimeä", ja tämä pätee myös kehyksiin. Todellisuudessa valokuvakehys ja taulunkehys, sen enempää kuin kuvakehyskään, eivät eroa toisistaan. Ne ovat vain eri käsitteitä samalle asialle: kaikki niistä ovat käytännöllisiä ja tyylikkäitä keinoja julisteiden, kuvien, valokuvien tai taulujen ripustamiseksi seinälle.

Valokuvakehys vai taulunkehys — sinä päätät!

Sinä itse voit päättää, minkälaisen kehyksen asetat kauniille mustavalkoiselle valokuvallesi tai ihanan kesämuiston sisältämälle kuvallesi — valitse vain itsellesi mieluisin valokuvakehys (tai mahdollisesti kuvakehys).

Kehykset mustavalkoisille valokuville

Jos esimerkiksi kehystät graafisen julisteen tai kauniista maalauksesta tehdyn printin, silloin voi tuntua luonnollisemmalta käyttää sanaa taulunkehys.

Kehykset julisteille ja printeille

Mutta yksinkertaisuuden vuoksi yleensä pelkkä lyhyt ja ytimekäs kehys on sopiva tapa ilmaista asia.

Tavat, joilla kehykset eroavat toisistaan

Kehys voi kuitenkin erota toisesta suurestikin, käytitpä siitä mitä nimitystä tahansa – valokuvakehys, taulunkehys tai kuvakehys. Alla luettelemme muutamia seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon kehystä ostaessasi.

Kehysten koko: Kehyksiä ovat saatavilla useina standardikokoina, joita löytyy 6x9 cm - 100x140 cm väliltä. Jollet löydä täsmälleen haluamaasi kokoa, voit aina teettää kehyksen mittatilaustyönä.

Kehysten muoto: Valikoimamme sisältää nelikulmaisia, suorakaiteen muotoisia ja ovaaleja kehyksiä. Lisäksi meiltä löytyvät valmiit kollaasikehykset, joilla saa useita kuvia kerralla esille.

Kehysten materiaali: Luonnollinen puukehys, tyylikäs metallikehys, elegantti kehys uushopeaa vai moderni komposiittikehys? Valitse kehykseesi sisustustyyliisi parhaiten sointuva materiaali.

Kehysten erilaiset lasit: Kehysmateriaalin lisäksi on myös erilaisia lasityyppejä, joista valita. Valintasi voi olla kehys tavallisella lasilla tai niin kutsutulla float-lasilla , mikä tarkoittaa tasaisempaa lasia paremmilla valo-ominaisuuksilla. Valittavissa on myös pleksilasi tai suosittu heijastamaton lasisellaisten heijastusten välttämiseksi, jotka saattavat aiheuttaa kehystetyn kuva-aiheen hälventymisen valon osuessa siihen.

Kehysten värit: Kehyksiä ovat saatavilla kaikissa mahdollisissa väreissä! Ensimmäisenä mieleen tulevat ovat musta, valkoinen, klassisen kullanvärinen tai luonnollinen, puunvärinen kehys. Kehykset on kuitenkin mahdollista valita myös muissa väreissä, kuten vihreä, sininen, turkoosi, violetti ja oranssi. Valitse väri, joka joko luo harmonisen kokonaisuuden sisustuksesi muiden värien kanssa tai väri, joka luo tyylikkäällä tavalla tehokkaita kontrasteja kotiisi.

Kehysten yksityiskohdat: Sileä, tyylikäs kehys vai kehys eleganteilla koristeilla? Valinta riippuu sisustustyylistäsi ja maustasi.

Aika valita kehys!

Nyt olet saanut lisätietoa kehysten suhteen ennen oman kehysvalinnan tekemistä, ja ennen kaikkea tiedät nyt, mitä eroa (tai pikemminkin yhteneväisyyttä) on valokuvakehykset-, taulunkehykset- ja kuvakehykset-kategorioilla.

Katso koko laaja kehysvalikoimamme täältä!