Kehystä LP-levyn kansi

Täydellinen tapa tehdä kodistasi persoonallinen ja uniikki on kehystää LP-levyn kansi. Lopputulos on kuin oma taulu – tai miksipä ei vaikka kokonainen tauluseinä?

LP-levyjen kannetKuulutko heihin, joiden on vaikea luopua tavaroistaan? Esineet ja koristeet yhdistyvät monesti tunteisiimme, mistä johtuen niistä saattaa olla vaikea luopua. Ehkäpä ajattelet joskus, että “eihän sitä tiedä koskaan, milloin tätäkin tulee tarvitsemaan”?

Tavaroiden keräilyn syistä riippumatta niiden säilyttämiseen voi olla enemmän tai vähemmän tehokkaita tapoja. Laatikkoihin ahtaamisen ja pölynkerääjinä toimimisen sijaan tavaroiden säilyttämiseen on olemassa parempiakin vaihtoehtoja.

Mikäli LP-levyjen kannet kuuluvat keräilykohteisiisi, meillä on antaa niille huipputoimiva vinkki. Kehystä kannet!

Vanhoissa LP-levyjen kansissa on varmastikin olemassa jotakin erityistä. Kansissa, jotka kuuluivat kauan sitten käytössä olleille, rikki soitetuille vinyylilevyille. Joskus pelkästään niiden katseleminen saattaa riittää, ja kuulemme jo musiikin korvissamme, unelmoiden tiemme takaisin muistoihin, jotka kyseinen musiikki meissä herättää.

Valitse taulunkehys huolella

Kehystämällä LP-levyjesi kannet aikaansaat hienon ja persoonallisen sisustusyksityiskohdan, joka tulee takuulla olemaan lähtölaukaus moneen mielenkiintoiseen keskusteluun. Lisäksi saat mahdollisuuden ihailla kansia – päivittäin. Ilman, että sinun tarvitsee kaivaa niitä erikseen esille ja pyyhkiä pölyjä niistä.

Kaikkein upein lopputulos syntyy epäilemättä siitä, jos kehystät levynkantesi saman malliseen eli neliönmuotoiseen taulunkehykseen. Silloin taulunkehys seuraa levynkannen muotoa ja näyttää sisustuksessa hienolta yksityiskohdalta, joka korostaa kehystettyä kantta. Mikäli mielessäsi siintää taulunkehys, joka vahvistaa taulun vaikutelmaa ja vetää katseet puoleensa, valitse väri, joka ei noudata samaan linjaa levynkannen kanssa. Jos taas sitä vastoin haluat toteuttaa hillitymmän taulunkehysvalinnan, valitse väri, joka on mahdollisimman lähellä levynkannen väriä.

Mieti myös sitä, onko valintasi taulunkehys pelkistetyllä, huomaamattomalla reunalistalla, vaiko kenties leveällä ja koristeellisella listalla. Valinnalla tulee olemaan suuri vaikutus taulusi lopulliseen ulkonäköön.

Vaihtele ja yhdistele

Löytyykö sinulta runsain määrin LP-levyjen kansia, jotka haluaisit kehystää? Osta siinä tapauksessa useampi taulunkehys tai vaihda ostamiisi kehyksiin erilaisia levynkansia aina, kun siltä tuntuu. Yksi vaihtoehto on koota kehystämistäsi levynkansista kokonainen tauluseinä – sillä tavoin mahdutat useamman kehystetyn levynkannen yhdelle pienelle alueelle. Vaikka tauluseinä koostetaankin yleensä erikokoisista taulunkehyksistä, mikään ei tietystikään estä luomaan tauluseinää, johon valitaan täysin identtiset taulunkehykset. Levynkansien erilaiset kuva-aiheet tulevat joka tapauksessa tekemään tauluseinästä mielenkiintoisen ja puhuttelevan.

Viimeisenä vinkkinä voit – ellet sitten ole kovin kiintynyt levynkansiin ja haluat pitää ne ehjinä – leikata kannen etu- ja takakappaleen irti toisistaan ja kehystää pelkästään levyn etukannen. Muuten levynkansi saattaa olla joskus liian paksu, mistä johtuen sitä voi olla hankala kiinnittää kehyksen taustaan.

Valikoimastamme löytyy lukuisat taulunkehykset, jotka sopivat (32x32 cm) koolle, mikäli haluat kehystää LP-levyjesi kansia. Valitse omasi erilaisten värien ja tyylien joukosta.